Team Infrastructuur & Milieu (Anne-Margaretha)

Schip
Anne-Margaretha

Organisatie
Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Deelnemers
12 teamleden; 6 vrouwen, 6 mannen

Hoe is jullie team tot stand gekomen, en wat maakt jullie team bijzonder?
Teamcaptains Anne en Jentse hebben jaren geleden beide meegedaan aan de studentenrace. Ze kwamen elkaar tegen bij een borrel van Jong IenM op het Plein in Den Haag, waar het Reesgevoel al snel weer begon te kriebelen. Ze werden het er snel over eens dat IenM vertegenwoordigd zou moeten zijn bij de ROTCYP. Want het ministerie van IenM voelt zich thuis op en rond het water. Zo plannen we de inrichting en het gebruik van de Noordzee, en gaan we over maritieme zaken zoals veilige zeevaart, zeehavens, inspectie en de Kustwacht. Maar natuurlijk zet IenM zich ook in voor duurzaamheid en schone zeeën en zorgen we voor de stormvloedkeringen die Nederland beschermen tegen overstromingen.

Ons team is bijzonder omdat het gevormd is met teamleden uit alle onderdelen van het ministerie (beleidskern, Rijkswaterstaat, KNMI, Nederlandse Emissieautoriteit, Inspectie Leefomgeving en Transport, Planbureau voor de Leefomgeving.) Samen staan we voor één IenM.

Wat is voor jullie het ultieme ‘Reesgevoel’?
Het ‘Reesgevoel’ bestaat voor ons uit een aantal begrippen: varen onder de sterren, slapen in je zeilpak omdat je te moe bent om hem uit te doen, 360 graden uitzicht op de Noordzee, flauwe grappen over de marifoon, zeeziekte, de handicaprating van schepen die niemand begrijpt, alle schepen langs gaan omdat het bier op moet… en natuurlijk winnen. Maar, allerbelangrijkst: met de hele vloot de oversteek naar Engeland maken!

Hoe gaan jullie dit jaar winnen?
De Race draait natuurlijk om een goede strategie: samen met de bemanning van de Anne-Marghareta bepalen we de beste koers. Daarnaast willen we maximaal profiteren van de diversiteit binnen ons team: alle verschillende krachten en talenten gaan ons helpen om de winst binnen te halen!

Jullie motto of zinspreuk?
1 IenM, IenM op 1!

Even voorstellen…

 

Tags: